Eszenyi Enikő rajongói oldal
Hírek

Ma este Hamlet bemutató!

forrás: MTI

Shakespeare leghíresebb művét, a Hamletet első alkalommal tűzi műsorra 122 éves történetében a Vígszínház. A darabot vasárnap mutatják be Eszenyi Enikő rendezésében, a címszerepet a társulat új tagja, ifj. Vidnyánszky Attila játssza.

Az előadás főbb szerepeiben Hegedűs D. Géza, Börcsök Enikő, Fesztbaum Béla, Orosz Ákos és Hajduk Károly látható. A Hamlet a Vígszínház Shakespeare-sorozatának és bérletének új darabja - olvasható a színház MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében...

A Hamlet ma nekem az erkölcsről és a színházról szól - idézik a közleményben Eszenyi Enikőt, aki szerint a Hamlet gondolatai ma nagyon sok embert foglalkoztatnak. "Minden egyes nap, amit ezzel a művel töltök, szakmai életem legfontosabb időszaka" - mondta, hozzátéve: hatalmas felelősség, és különleges ajándék, hogy ilyen nagyszerű színészekkel dolgozhat, akik mindenben partnerei, alkotótársai voltak. Ifj. Vidnyánszky Attila alakításáról úgy fogalmazott: Hamletet éppen olyannak képzelte el, ahogy ő játssza.

Ifj. Vidnyánszky Attilának, bár egyetemi évei alatt már játszott a Pesti Színházban, a Vígszínház színpadán ez lesz az első bemutatója. "Eddig soha nem voltam ilyen hihetetlen erejű térben, amit meg kell tanulni használni, érezni, ebben is sok segítséget kapok Eszenyi Enikőtől" - mondta, kiemelve, hogy a művész színésznőként rendez és igyekszik megtanulni, ellesni, amiket ő a Vígszínház színpadán megtapasztalt.

A darabot Antal Csaba monumentális díszletével mutatják be, aki elmondta: fontos, hogy a tér együtt tudjon lélegezni az előadással. Egyszerre tudjon telt lenni, majd a következő pillanatban üres tér.

A Hamlet jelmeztervezője Pusztai Judit, zeneszerzője Michal Novinski, a színpadi változatot Forgách András és Vörös Róbert készítette.

Sok sikert!

Dátum: 2017.10.01. 15.22

Ma este Hamlet!

A Hamletet ma este láthatjuk először a Vígben, Enikő rendezésében!! Az előadás bemutatója október 1-jén lesz! Sok sikert!!!

Dátum: 2017.09.29. 14:42

Esti dal

forrás: nepszava.hu

Esti dal címmel rendezte újabb rövidfilmjét Tunyogi Henriett, a balettművész tizenkét perces filmje a közelmúltban egy Los Angeles-i filmfesztiválon, a One-Reeler Short Film Competitionon kapta meg az Award of Merit elnevezésű díjat. Az alkotó lapunknak elmondta, hogy a filmes mustra találta meg, a fesztiváligazgató a nevezési határidő lejárta előtt írt neki egy e-mailt, amelyben tudatta vele, hogy látta az IMDB filmes oldalon, hogy több – díjakkal megszórt – kisjátékfilmet készített, ezért nevezzen be új munkájával a seregszemlére. „Gondolkodtam, hogy jó lépés lenne-e, de úgy döntöttem, ha ez a lehetőség teljesen váratlanul rám talált, élnem kell vele” – fogalmazott....

A táncművész a filmről elmondta, a nagyközönség még nem láthatja, mert jövő év végéig szeretné fesztiváloztatni, a legtöbb helyen pedig nevezési feltétel, hogy korábban ne vetítsék. „A legutóbbi fesztiválgyőzelem után felajánlották, hogy a Netflix és az Amazon, a két legnagyobb forgalmazó vetítené, és mivel később is lehet élni ezzel a lehetőséggel, meg is ragadom” – tette hozzá.

Játszott is több produkciókban, igaz csak rövidfilmekben. A cannes-i siker után Eszenyi Enikő színművész biztatására készítette el az Esti dal című munkáját. „Két évvel ezelőtt Enikő, akivel barátságban vagyunk, azt mondta, jó lenne közösen dolgozni. Megtiszteltetésnek vettem, hogy egy olyan elfoglalt és elismert művész mondta ezt, mint amilyen ő. Nem engedtem el az ötletet, írtam egy forgatókönyvet, aztán pályáztam. Miután a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatását – nem kis erőfeszítésemre – megkaptam, felkerestem a kész forgatókönyvvel” – mondta. Eszenyi pedig emlékezett az ígéretre, örömmel vetette bele magát a munkába.

A kisfilm egy anya és lánya rossz kapcsolatáról szól, a cselekmény idején az asszony haldoklik, és a fizikai szenvedés mellett azzal is küzd, hogyan mondja el gyermekének, hogy nemi erőszakból született. Az alkotást két nap alatt forgatták, 10 millió forint körüli költségvetéssel, amelynek a javát az vitte el, hogy 35 mm-es filmre forgattak. Tunyogi Henriett számára nem volt kérdés, hogy színésznői ambícióit is kiéli: ő alakítja Eszenyi Enikő filmbéli lányát, a többi fontosabb szerepet a Vígszínház társulati tagjai, Hullan Zsuzsa és Király Dániel formálta meg, de több civil, például egy ügyvédnő, szerepel a produkcióban.

Ihlet

Hamarosan elkészül Hartung Attila Vértestek című munkája, amelyben Tunyogi Henriett kizárólag színészként kapott lehetőséget, Eszenyi Enikő oldalán. A művész egyébként gyakran ihlet meg másokat: Tóth György fotóművész sajátos technikával készülő, a Hungarikonok gyűjteményt gazdagító Magyar Múzsák fotósorozatának ő volt az első aktmodellje. „Noha szégyellős vagyok, fotósokat, festőket is megihlettem, koreográfusok alkottak rám darabokat. Nemrég pedig Simon Gudgeon angol szobrászművészt ihlettem meg, aki aktot készített rólam, amelyet a Chelsea Virágkiállítás sajtónapján a brit uralkodó, II. Erzsébet is megtekintett” – újságolta lapunknak.

Teljes cikk>>

Fotók: Várkonyi Tímea

Dátum: 2017.09.27. 15.24

TV szereplések

forrás: port.hu

A jövő héten többször is láthatjuk Encit a TV-ben! Nézzétek!

•Film: Szakíts helyettem
Időpontok:

  • 2017.10.04., 11:35
  • 2017.10.05., 02:30

Csatorna: Duna World

•Film: Csalással nem!
Időpontok:

  • 2017.10.05., 01:55

Csatorna: M5

Dátum:2017.09.25. 22:43

RTL reggeli

forrás: rtl.hu

Enci pénteken volt az RTL reggeli vendége, ahol a Hamletről mesélt Kiss Ramiéknak. A beszélgetés végén a műsorvezetők megköszöntötték Encit névnapja alkalmából. Nézzétek meg, ha még nem láttátok.😊

Dátum: 2017.09.17. 18:09

Boldog névnapot, Enci!

Drága Enci! Nagyon boldog névnapot! A Te lelkedben igazán szép az ének!

"Mindenik embernek a lelkében dal van
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek."

/Babits Mihály/

Dátum: 2017.09.15., 11:11

 
Eszenyi Enikő

Eszenyi Enikő (Csenger, 1961. január 11.) Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, színházi rendező, érdemes művész, 2009. február 1-je óta a Vígszínház igazgatója. Rendezéseivel is felhívta magára a figyelmet, többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Csehországban és Szlovákiában. 2001-ben Kossuth-díjjal jutalmazták. Ő volt az egyedüli magyar színésznő, aki játszott Bob Wilson 1914 című előadásban, amelyet 2014-ben mutattak be Csehországban. Tagja a Halhatatlanok Társulatának, Príma díjas. 2017-ben Páger Antal Színészdíjat kapott, és a XIII. kerület Díszpolgárává avatták. Bővebben>>

Hivatalos oldalak:
   

Legfrissebb interjú:
Index (2017.07.03.)

 
Játszik

Tanulmányait a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte, ahol színésznőként szerzett diplomát 1983-ban. Mesterei Horvai István és Kapás Dezső voltak. A Vígszínházban töltötte két éves főiskolai gyakorlatát majd 1983-ban oda szerződött. Bővebben>>

•SZENTIVÁNÉJI ÁLOM
Október 19., 25.
November 13.,18.
December 7., 21.

•III. RICHÁRD
Nemzeti Színház
-

•A TESTŐR
Október 24., 31.
November 6., 10.
December 8.

•JÓEMBERT KERESÜNK
Október 28.
November 23.

•MIKVE
Október 22.
November 9.

•A VÁGY VILLAMOSA
December 27.

jegyvásárlás

 

 
Rendez

Eszenyi Enikő 1991-ben kezdett rendezni. Első bemutatójára a Budapesti Kamaraszínházban került sor, ahol Büchner Leonce és Lénáját állította színpadra, mely hét díjat nyert az 1991-es Országos Színházi Találkozón – köztük a legjobb rendezésért járó elismerést. Bővebben>>

•HAMLET
Október 13.,14.,15., 26.
November 4., 7., 12., 16., 22.
December 3., 10., 19., 20.

•FÖLDRENGÉS LONDONBAN
November 24.

•TALÁLKOZÁS
Október 23.

•TÉVEDÉSEK VÍGJÁTÉKA
Október 21.
November 21.

jegyvásárlás

•HAMUPIPŐKE
Prágai Nemzeti Színház
Október 12., 21.
jegyvásárlás

 

 
Programok

A gyönyörben nincs középút

Helyszín:-
Időpont: -
További információk>>

 
TV szereplések

Film/Műsor: A tanítványok
Időpontok:

  • 2017.10.11., 23:50

Csatorna: Duna Tv

 
Magazin/Újság

Megjelenés: 2017. 10.18.
Magazin: Nők Lapja

 
Új filmek

FARSANG

Megjelenés: -
Rendező: Dobray György
Információk>>

 

 

VÍGSZÍNHÁZI SOROZAT

Várható megjelenés: 2017.05.01.
Producer: Eszenyi Enikő
Rendező és operatőr: Hartung Attila és Hartung Dávid
Eddig 7 rész jelent meg

 

VÉRTESTEK

Várható megjelenés: -
Rendező: Hartung Attila
Szerep: Judit
imdb.com

 

KISFILMEK

Kapás Dezső novelláiból
Megjelenés: 2016. október 23. , Pesti Színház
Rendező: Eszenyi Enikő
Operatőr: Táborosi András
Információk>>
 

GONDOLJ RÁM

Megjelenés: 2016. január 21.
Rendező: Kern András
Szerep: feleség, bírónő
Bővebben>>Előzetes I DVD

 

 
Filmajánló

Vígszínházi sorozat
2017

Ismertető: Mi történik akkor, ha a filmesek beszabadulnak a színházba? Nem csak a kulisszák mögé látnak, hanem izgalmas sztorikat is találnak! A Vígszínház társulata nagy fába vágta a fejszéjét, kisfilmeket forgattak. A Vígszínházi sorozat (előzetes) rendhagyó széria 7 epizódja a színészek és a színházi dolgozók örömeit és kínlódásait tárja elénk, görbe tükrön keresztül. A rendező Hartung Attila, a producer Eszenyi Enikő.

1. rész>>

 
Facebook

 
 
 


Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok