Eszenyi Enikő rajongói oldal
Hírek

III.Richárd ma este

Ma este 19:00-kor játsszák a III. Richárdot a lengyelországi Gdański Teatr Szekspirowski/The Gdansk Shakespeare Theatre-be. Sok sikert, Enci! Sok sikert minden alkotónak!

Dátum: 2017.11.30. 17:58

III.Richárd Lengyelországban!

A III. Richárd november 30-án Lengyelországban, a Gdański Teatr Szekspirowski/The Gdansk Shakespeare Theatre-ben vendégszerepel a magyar hét keretein belül!

Az előadást a Nemzeti Színházban december 2-án játsszák legközelebb.Nagyszerű előadás! Aki még nem látta, feltétlen nézze meg!

Dátum: 2017.11.26. 18:06

VígLive

forrás: facebook.com

Ha lemaradtatok a mai VígLive-ról, akkor az alábbi videón visszanézhetitek. Érdemes megnézni, hiszen sok érdekességet tudhattok meg az új bemutatókról, karácsonyi bérletről, illetve az is kiderül, hogy november 18-án a Hamlethez kapcsolódóan lesz Vígegyetem.


(Pillanatképekért kattintsatok a fenti képekre.)

Dátum: 2017.11.10. 18.23

Így készült a Nők Lapja címlapja

Így zajlott a Nők Lapja fotózás, nézzétek csak a videót. A magazint keressétek az újságárusoknál!  

Dátum: 2017.10.21. 11:21

Nők Lapja

forrás: noklapja.nlcafe.hu

Enci szerepel a Nők Lapja születésnapi számának címlapján! A magazinban egy hosszabb interjút olvashatunk Vele! Nézzétek, Enci milyen gyönyörű!


Fotók: Emmer László

Ruttkai Éva pillantásából szeretet, jóság áradt, Psota Irénéből tűz, mágia, Törőcsik Mariéból rácsodálkozás, mindentudó megértés, Molnár Piroskáéból bölcsesség, huncutság, Máthé Erzsiéből perzselő őserő. Eszenyi Enikőéből pedig, ahogyan ül az irodája közepén álló kecses, kerek asztalánál, a befogadás harmóniája és a lázadás szenvedélye. Némi rezignáció és huncut pajkosság.

Mindig csodáltam, miként tudja befogadni és megváltoztatni, a maga képére formálni a körülötte lévő világot. Hogyan képes, ha csak néhány órára vagy akár pár pillanatra is, de elhitetni, hogy az élet élhetőbb, élvezhetőbb, elviselhetőbb, de legalábbis érdekesebb, mint amilyen valójában. Amikor Nórát játssza, lélekszorító, drámai erővel, vagy fergetegesen komédiázik a Fekete Péterben, ha rendezés közben előjátszik a színészeknek, előadás után a társalgóban ülve gyerekkori történeteket mesél, mikor éppen félszeg kislányként, pironkodva fogadta Bessenyei vagy Kállai Feri bácsi vehemens udvarlását a büfében, ha puccos fogadáson félrehúz egy sarokba, és elmondja, mennyire pocsékul érzi itt magát, illetve Pestre csöppent ijedt vidéki kislány csodálkozásával végigmegy a körúton. Szerintem éppen ilyen egyedi lehet, ha krumplit hámoz, ha nokedlit szaggat, ha kenyeret vásárol. Mindenen átüt személyisége. Minden, amihez köze van, pillanatokon belül kifejezetten „eszenyis” lesz.

– Lehet, hogy a végén én is az leszek? – kérdez vissza hivalkodó, pajkos mosollyal.

– Szerintem te a születésed vagy a fogantatásod pillanatától folyamatosan az vagy! Engem az izgatott, hogy mi az, ami ebből ösztönös, és mi az, amit te formáltál ilyenné?

– Is-is. Tudod, a vidéki gyökerek ott vannak a zsigereimben. Az innen fakadó természetesség, a természetközeliség meghatározó élménye, a személyes viszony a végtelen térrel. A világ alapvető törvényeinek elfogadása, és az indíttatás, hogy közben folyamatosan végeznünk kell a magunk dolgát. Az idő múlik, az évszakok változnak, és mindegyik kirója a maga feladatát. Nemrég nyár volt, napsugaras, forró nyár, amikor lehetett kicsit pihenni, most ősz van, az almaszedés és a lekvárfőzés ideje, de hamarosan itt a tél újabb feladatokkal és kihívásokkal. Így éltek őseim, felmenőim, ezt hordom a zsigereimben, ez vezérel belülről, és ad erőt, hitet, energiákat. Ezt hoztam a lényemben, és innen bizony számtalan nehézséget okozott anno a főiskolára kerülve Budapesthez is idomulni. Belecsöppenni a nagyvárosi nyüzsgésbe, megismerni ezt a világot, tájékozódni benne, kitanulni, alkalmazkodni hozzá.

– Ráadásul egy olyan miliőbe csöppentél, ami még különösebb, sajátosabb, öntörvényűbb! Hiszen a színház igazságai csak a maga koordinátáin belül élnek és igazak. Itt minden más, mint aminek tűnik, itt mindent úgy kell csinálni, mintha… Mintha szeretnél, mintha gyűlölnél, mintha boldog, vagy mintha boldogtalan lennél…

– Viszont szerencsére nekünk megadatott, hogy be tudjunk zárkózni a magunk világába. Egy magunk alkotta világba. Egyik délután megnéztem Vecsei H. Miklós József Attila-estjének próbáját. Magával ragadott! Ott voltam Öcsödön, Makón, Budapesten, Balatonfüreden, Szárszón. Másik délután Dragomán Máglyájának próbáját láttam Puzsa Patríciával és Kopek Jankával. Itt egy gyereklány és nagymamájának kapcsolata taglózott le. Micsoda utazás volt, micsoda szárnyalás, időn, téren át! És közben délelőtt és este a Vígszínház nagyszínpadán folytattam a Hamlet próbáit, máris egy másik világába kerültem, és abban éltem tovább minden porcikámban. Régóta foglalkoztatott a Hamlet, nagy szellemi töltekezés volt Forgách András íróval, a darab fordítójával és Vörös Róbert dramaturggal végigmenni Shakespeare szövegén. Újra és újra átrágtuk magunkat minden egyes szón, és egy nagyszerű szöveg született, amit most már a kollégák nap mint nap mondanak, amivel nap mint nap küzdenek, és közösen értelmezzük. Olyan díszletet szerettem volna, ami időn túli, nem aktualizál, egérfogókat néztem, és kértem Antal Csaba díszlettervezőt, hogy erre asszociáló díszletet készítsen. Színházról és erkölcsről szóló előadást akartam csinálni. Nagyon jó érezni a munkatársaim felkészültségét, odaadását, nagyon inspiráló, hogy velem együtt gondolkodnak, sok mindennel kell játszani és küzdeni egyszerre. Sok órát töltöttünk Csontos Balázs világítástervezővel, hiszen ezt a teret nem könnyű világítani, de olyan jó vele dolgozni, minden lehetőséget kipróbáltunk. Közben Michal Novinski, a szlovák zeneszerző nézte a próbarészleteket, és bár nyelvileg nem mindig értjük egymást, de ugyanazt érezzük.

– És a színészek?

Folytatás a Nők Lapjában!

Dátum: 2017.10.20. 21:02

Hamlet hétvége a Vígben!

Ma és holnap este is láthatjátok a Hamletet a Vígszínházban! Ha még nem láttátok Enikő legújabb rendezését, akkor feltétlenül nézzétek meg!

Jegyvásárlás>>

Dátum: 2017.10.14. 12.18

 
Eszenyi Enikő

Eszenyi Enikő (Csenger, 1961. január 11.) Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, színházi rendező, érdemes művész, 2009. február 1-je óta a Vígszínház igazgatója. Rendezéseivel is felhívta magára a figyelmet, többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Csehországban és Szlovákiában. 2001-ben Kossuth-díjjal jutalmazták. Ő volt az egyedüli magyar színésznő, aki játszott Bob Wilson 1914 című előadásban, amelyet 2014-ben mutattak be Csehországban. Tagja a Halhatatlanok Társulatának, Príma díjas. 2017-ben Páger Antal Színészdíjat kapott, és a XIII. kerület Díszpolgárává avatták. Bővebben>>

Hivatalos oldalak:
   

Legfrissebb interjú:
Index (2017.07.03.)

 
Játszik

Tanulmányait a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte, ahol színésznőként szerzett diplomát 1983-ban. Mesterei Horvai István és Kapás Dezső voltak. A Vígszínházban töltötte két éves főiskolai gyakorlatát majd 1983-ban oda szerződött. Bővebben>>

•SZENTIVÁNÉJI ÁLOM
Október 19., 25.
November 13.,18.
December 7., 21.

•III. RICHÁRD
Nemzeti Színház
-

•A TESTŐR
Október 24., 31.
November 6., 10.
December 8.

•JÓEMBERT KERESÜNK
Október 28.
November 23.

•MIKVE
Október 22.
November 9.

•A VÁGY VILLAMOSA
December 27.

jegyvásárlás

 

 
Rendez

Eszenyi Enikő 1991-ben kezdett rendezni. Első bemutatójára a Budapesti Kamaraszínházban került sor, ahol Büchner Leonce és Lénáját állította színpadra, mely hét díjat nyert az 1991-es Országos Színházi Találkozón – köztük a legjobb rendezésért járó elismerést. Bővebben>>

•HAMLET
Október 13.,14.,15., 26.
November 4., 7., 12., 16., 22.
December 3., 10., 19., 20.

•FÖLDRENGÉS LONDONBAN
November 24.

•TALÁLKOZÁS
Október 23.

•TÉVEDÉSEK VÍGJÁTÉKA
Október 21.
November 21.

jegyvásárlás

•HAMUPIPŐKE
Prágai Nemzeti Színház
Október 12., 21.
jegyvásárlás

 

 
Programok

A gyönyörben nincs középút

Helyszín:-
Időpont: -
További információk>>

 
TV szereplések

Film/Műsor: A tanítványok
Időpontok:

  • 2017.10.11., 23:50

Csatorna: Duna Tv

 
Magazin/Újság

Megjelenés: 2017. 10.18.
Magazin: Nők Lapja

 
Új filmek

FARSANG

Megjelenés: -
Rendező: Dobray György
Információk>>

 

 

VÍGSZÍNHÁZI SOROZAT

Várható megjelenés: 2017.05.01.
Producer: Eszenyi Enikő
Rendező és operatőr: Hartung Attila és Hartung Dávid
Eddig 7 rész jelent meg

 

VÉRTESTEK

Várható megjelenés: -
Rendező: Hartung Attila
Szerep: Judit
imdb.com

 

KISFILMEK

Kapás Dezső novelláiból
Megjelenés: 2016. október 23. , Pesti Színház
Rendező: Eszenyi Enikő
Operatőr: Táborosi András
Információk>>
 

GONDOLJ RÁM

Megjelenés: 2016. január 21.
Rendező: Kern András
Szerep: feleség, bírónő
Bővebben>>Előzetes I DVD

 

 
Filmajánló

Vígszínházi sorozat
2017

Ismertető: Mi történik akkor, ha a filmesek beszabadulnak a színházba? Nem csak a kulisszák mögé látnak, hanem izgalmas sztorikat is találnak! A Vígszínház társulata nagy fába vágta a fejszéjét, kisfilmeket forgattak. A Vígszínházi sorozat (előzetes) rendhagyó széria 7 epizódja a színészek és a színházi dolgozók örömeit és kínlódásait tárja elénk, görbe tükrön keresztül. A rendező Hartung Attila, a producer Eszenyi Enikő.

1. rész>>

 
Facebook

 
 
 


Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt