Eszenyi Enikő rajongói oldal
Hírek Eszenyi Enikő Média Galéria Oldal

 

Hírek

Különleges előadásokat kínál a Vígszínház új évada

forrás:bama.hu
A padlás egymilliomodik nézőjét várják a Vígszínház 122. évadában, melynek során a teátrum játszóhelyein többek között Shakespeare Hamlet és Lóvátett lovagok című színműveit, valamint Dragomán György Máglya című regényének adaptációját is bemutatják.

A Vígszínház társulata 122 év alatt most először játssza el Shakespeare leghíresebb művét, a Hamletet. A címszereplőt ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, a további főszerepekben Hegedűs D. Géza, Börcsök Enikő, Fesztbaum Béla, Orosz Ákos és Hajduk Károly látható. Eszenyi Enikő rendezésének bemutatóját október 1-jén tartják.

A teátrum Váci utcai játszóhelye, a Pesti Színház első bemutatóját Rudolf Péter rendezi, aki hosszú évek után dolgozik újra a társulattal. Shakespeare Lóvátett lovagok című komédiájának főszereplői Wunderlich József, Telekes Péter, Szilágyi Csenge és Bach Kata. A premier szeptember 29-én lesz, közreműködik a Vodku zenekar.

Az egyik legnevesebb német színházi alkotó, Armin Petras Dragomán György Máglya című művéből készített adaptációt, melyet színpadra állít a Vígszínházban. Az előadás a stuttgarti Staatstheater, a drezdai Stadtschauspiel, a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház és a Vígszínház koprodukciójában készül. A Házi Színpad szeptember 30-i bemutatójában Kopek Janka és Puzsa Patrícia játssza az előadás összes szerepét.

Nyolcvan éve halt meg József Attila, erről az évfordulóról emlékezik meg Vecsei H. Miklós, aki saját maga állította össze József Attila estjét. A Mondjad, Atikám! című előadás bemutatóját október 7-én este tartják a Házi Színpadon.

A padlás – mely Sztevanovity Dusán meséjéből született Presser Gábor zenéjével – minden idők legsikeresebb magyar zenés játéka – idézi fel a Vígszínház közleménye: az előadás sikere az 1988. januári vígszínházi ősbemutató óta, három évtizede töretlen, már több generáció felnőtt A padláson, melynek ősszel az egymilliomodik vígszínházi nézőjét is köszöntik majd.

A jubileumi ünneplést már a szeptember 2-i Pozsonyi pikniken elkezdi a Vígszínház, amely zenés részleteket is bemutat az előadásból. A hagyományokhoz híven a vígszínházi sátornál Eszenyi Enikő szívesen válaszol a nézők kérdéseire, Presser Gábor és a társulat tagjai dedikálnak és találkoznak a nézőkkel, akik kedvezményes jegyet és bérletet is vásárolhatnak.

Dátum: 2017.08.25. 16:41

Születésnap a próba előtt

Tegnap a Lóvátett lovagok próbája előtt köszöntötte fel a társulat Telekes Pétert, születésnapja alkalmából. Nézzétek csak milyen vidám fotók!

Fotók: Szkárossy Zsuzsa

Dátum: 2017.08.25. 16.07

Mondjad, Atikám! olvasópróba

Kedden tartották a Mondjad, Atikám! olvasópróbáját, amelyen Enikő is részt vett. Az előadás bemutatója október 7-én lesz a Házi Színpadon, a főszerepben Vecsei H. Miklós. A próbán készült fotókért kattintsatok a képekre.


Fotók: Szkárossy Zsuzsa

Dátum: 2017.08.24. 20:17

Fotók a tegnapi önálló estről

forrás: maszol.ro

Megjelent néhány fotó a tegnapi önálló estről, amelyet Enikő az Északi Színházban adott elő, Szatmárnémetiben. A fotókért kattintsatok az alábbi képekre.

,,Eszenyi Enikő az Északi Színház színpadán buja ritmusokkal kalauzolta a szatmári közönséget a vágyak világába. A Vígszínház igazgatója különleges pillanatnak nevezte a szatmári fellépést és az itteni közönséggel való találkozást, hiszen nagyszülei és szülei Szatmárnémetiben éltek. A gyönyörben nincs középút című produkciót vastapssal fogadta a Partiumi Magyar Napok közönsége." - Partiumi Magyar Napok

Gratulálunk!

(Fotó: Partiumi Magyar Napok I maszol.ro)

Dátum: 2017.08.21. 21:26

2016 legnézettebb előadásai

forrás: vigszinhaz.hu

A HVG összeállította a 2016-os év legnézettebb színházi előadásainak listáját. Az elmúlt év legnézettebb színműve a "Földrengés Londonban" volt, Enikő rendezésében, összesen 22372-en látták!! "A testőr" pedig 14020 nézővel a negyedik helyen végzett a listán! A Víg további előadásai is szerepelnek az összeállításban, amelyet ide kattintva érhettek el.
Szívből gratulálunk!!!

Dátum: 2017.08.11. 18:02

Dumapárbaj az RTL Klubon

forrás: port.hu

Emlékeztek még a Dumapárbajra? 2015. január elején jelent meg, Enikő Vigéc (a menedzser) karakterét formálta meg a filmben. A vígjátékot augusztus 20-án az RTL Klubon 23:55-től láthatjátok!

A filmről:

Kalmár Tamás (Hadházi László) befutott, negyvenes évei végén járó, kissé elkényelmesedett sztár. Standup nagyágyúként járja az országot fellépéseivel, és övé a legismertebb önálló showműsor az egyik kereskedelmi tévén. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Egy napon azonban rájön, hogy népszerűsége lassan a múlté, a közönség kedvence egyre inkább feltörekvő fiatal riválisa – Nagy Tóbiás (Kiss Ádám). Tamás – ahelyett, hogy szembenézne önmagával - úgy hiszi, minden bajának Tóbiás és Vigéc, (Eszenyi Enikő) közös menedzserük az okozója, ezért minden igyekezetével azon van, hogy a fiatal humorista fölé kerekedjék. Próbálkozásai rendre balul sülnek el....tovább>>

Dátum: 2017.08.09. 20:20

A gyönyörben nincs középút Szatmárnémetiben

forrás:erdon.ro

A Partiumi Magyar Napok nem csak a felhőtlen szórakozás, a bulik és koncertek helye, hanem a minőségi szórakozás, a nívós színházi előadások ideje is.

Ahogyan azt már a PMN közönsége megszokhatta, a rendezvény ideje alatt neves külföldi és hazai színházi előadók szórakoztatják majd a nagyérdemüt nyolc napon át.

 

Milyen előadásokkal várjuk idén a színház szerelmeseit? Már rögtön az elején egy kivételes alkotás érkezik Szatmárnémetibe, „A gyönyörben NINCS középút” címmel. Egy kivételes atmoszférájú színházi csemege, Karafiáth Orsolya, Kiss Judit Ágnes szövegeivel, Darvas Ferenc és Melis László dalaival. Híres tangók, sanzonok, operettek, és akiben mindez összeér: Eszenyi  Enikő, augusztus 20-án, vasárnap 19 órától az Északi Színházban kerül sor a budapesti Víg Színház produkciójára.

Teljes cikk>>

Dátum: 2017.08.02. 15:21

 
Eszenyi Enikő

Eszenyi Enikő (Csenger, 1961. január 11.) Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, színházi rendező, érdemes művész, 2009. február 1-je óta a Vígszínház igazgatója. Rendezéseivel is felhívta magára a figyelmet, többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Csehországban és Szlovákiában. 2001-ben Kossuth-díjjal jutalmazták. Ő volt az egyedüli magyar színésznő, aki játszott Bob Wilson 1914 című előadásban, amelyet 2014-ben mutattak be Csehországban. Tagja a Halhatatlanok Társulatának, Príma díjas. 2017-ben Páger Antal Színészdíjat kapott, és a XIII. kerület Díszpolgárává avatták. Bővebben>>

Hivatalos oldalak:
   

Legfrissebb interjú:
Index (2017.07.03.)

 
Játszik

Tanulmányait a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte, ahol színésznőként szerzett diplomát 1983-ban. Mesterei Horvai István és Kapás Dezső voltak. A Vígszínházban töltötte két éves főiskolai gyakorlatát majd 1983-ban oda szerződött. Bővebben>>

 

 
Rendez

Eszenyi Enikő 1991-ben kezdett rendezni. Első bemutatójára a Budapesti Kamaraszínházban került sor, ahol Büchner Leonce és Lénáját állította színpadra, mely hét díjat nyert az 1991-es Országos Színházi Találkozón – köztük a legjobb rendezésért járó elismerést. Bővebben>>

•HAMLET
Szeptember 29., 30.
Bemutató: Október 1.

•FÖLDRENGÉS LONDONBAN
-

•TALÁLKOZÁS
-

•TÉVEDÉSEK VÍGJÁTÉKA
-

jegyvásárlás

•HAMUPIPŐKE
Prágai Nemzeti Színház
Október 12., 21.
jegyvásárlás

 

 
Programok

A gyönyörben nincs középút

Helyszín:-
Időpont: -
További információk>>

Pozsonyi Piknik

Helyszín:Újpesti rakpart és mellékutcái a Margit hídtól a Szent István parkig
Időpont: 2017.09.02. 11:00

Vígnap

Helyszín: Vígszínház
Időpont: 2017.09.10.  12:00

Színházak Éjszakája

Helyszín: Vígszínház és Pesti Színház
Időpont: 2017.09.16.  11:00

 
TV szereplések

Film/Műsor: Eldorádó
Időpontok:

  • 2017.09.08., 21:10
  • 2017.09.09., 01:40

Csatorna: M5

Film/Műsor: Gondolj rám
Időpontok:

  • 2017.09.09., 00:30

Csatorna: HBO

 
Magazin/Újság

Megjelenés: 2017. szeptember
Magazin: Pesti Műsor

 
Új filmek

FARSANG

Megjelenés: -
Rendező: Dobray György
Információk>>

 

 

VÍGSZÍNHÁZI SOROZAT

Várható megjelenés: 2017.05.01.
Producer: Eszenyi Enikő
Rendező és operatőr: Hartung Attila és Hartung Dávid
Eddig 7 rész jelent meg

 

VÉRTESTEK

Várható megjelenés: -
Rendező: Hartung Attila
Szerep: Judit
imdb.com

 

KISFILMEK

Kapás Dezső novelláiból
Megjelenés: 2016. október 23. , Pesti Színház
Rendező: Eszenyi Enikő
Operatőr: Táborosi András
Információk>>
 

GONDOLJ RÁM

Megjelenés: 2016. január 21.
Rendező: Kern András
Szerep: feleség, bírónő
Bővebben>>Előzetes I DVD

 

 
Filmajánló

Vígszínházi sorozat
2017

Ismertető: Mi történik akkor, ha a filmesek beszabadulnak a színházba? Nem csak a kulisszák mögé látnak, hanem izgalmas sztorikat is találnak! A Vígszínház társulata nagy fába vágta a fejszéjét, kisfilmeket forgattak. A Vígszínházi sorozat (előzetes) rendhagyó széria 7 epizódja a színészek és a színházi dolgozók örömeit és kínlódásait tárja elénk, görbe tükrön keresztül. A rendező Hartung Attila, a producer Eszenyi Enikő.

1. rész>>

 
Chat


 
Facebook

 
 


Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Mindent a párosról és a készülõ 6. évadról!